جلسه هم‌اندیشی معاونت پژوهش، فن‌آوری پژوهشکده چای کشور با هواشناسی گیلان

 

 

با توجه به اینکه محصول چای به عنوان یکی از محصولات استراتژیک استان محسوب می‌شود و مرکز تحقیقات هواشناسی کشاورزی رشت سال‌های متمادی به جمع آوری داده از روند رشد بیولوژیک این محصول همت گمارده، جهت گسترش همکاری‌ها بین این دو مجموعه جلسه‌ای برگزار گردید.

 

به گزارش روابط عمومی اداره کل هواشناسی استان گیلان، به منظور گسترش همکاری‌ها و استفاده هدفمند و مناسب از سال‌ها مطالعه و جمع‌آوری داده از محصول چای توسط کارشناسان هواشناسی کشاورزی رشت و همچنین بهره‌مندی از دانش کارشناسان پژوهشکده چای و با عنایت به نقش و اهمیت هواشناسـی در تولید محصولات کشاورزی و پیشـگیری از خسارت‌های احتمالی، این جلسه تشکیل گردید. این جلسه روز سه‌شنبه مورخه ۲۸ بهمن ماه ۱۳۹۹ و به دعوت پژوهشکده چای در لاهیجان و در محل ستاد پژوهشکده و با حضور معاون پژوهش، فن‌آوری و انتقال یافته‌های پژوهشکده چای و همکاران گروه‌های پژوهشی برگزار گردید، از طرف اداره کل هواشناسی استان نیز محمد جواد زهد قدسی رئیس مرکز تحقیقات هواشناسی کشاورزی رشت و محمدتقی سدیدی و خانم زهرا امین دلدار حضور داشتند. در این جلسه هم‌اندیشی طرفین درخصوص هم‌فکری و تبادل‌نظر برای اسـتفاده از پتانسیل‌ها و همکاری متقابل درخصوص محصول چای به تبادل نظر پرداخته و ضمن طرح مسائل و اولویت‌های مرتبط، درخصوص اجرای پروژه‌های کاربردی مشترک مباحثی مطرح گردید که مورد توافق طرفین قرار گرفت. در پایان جلسه مصوب شد جلسات کارشناسی برای پیگیری و اجرایی شدن موضوعات به شرح ذیل در آینده نزدیک برگزار و اجرای آن‌ها عملیاتی گردد.

الف) تهیه اپلیکیشن هشدارهای هواشناسی به منظور پیشگیری و کاهش خسارت‌های احتمالی ناشی از سرمازدگی اول فصل و خشکی طول فصل؛

ب) امکان‌سنجی تهیه دیتالاگرهای (داده بَردارهای) مناسب برای ثبت پارامترهای هواشناسی مرتبط با گیاه چای؛

ج) پایش آفات و بیماری‌های مهم چای و میزان شیوع و ظهور آن‌ها با تغییرات آب و هوایی؛

د) تأثیر روش‌های مدیریت به‌باغی بر کاهش خسارت‌های ناشی از تغییرات اقلیمی و افزایش تحمل بوته‌های چای به تنش‌های محیطی.

 

 

 

آخرین اخبار: