آغاز اندازه‌گیری‌های رشد بیولوژیک محصول چای

 

آغاز اندازه گیری‌های رشد بیولوژیک (فنولوژی) محصول چای توسط کارشناسان هواشناسی استان گیلان

 

 

محصول چای به عنوان یک محصول استراتژیک در شمال کشور و به ویژه استان گیلان هر ساله توسط کارشناسان بخش هواشناسی کشاورزی همراه با وضعیت جوی  به لحاظ میزان رشد ساقه‌های تازه مورد مطالعه قرار می‌گیرد.

 

 

به گزارش روابط عمومی اداره کل هواشناسی استان گیلان، محمد دادرس مدیرکل هواشناسی استان گیلان اعلام کرد که سه محصول استراتژیک این استان شامل برنج، زیتون و چای است. هر ساله همزمان با آغاز کاشت برنج در شالیزارها و شروع رشد بیولوژیک چای و زیتون در آغاز فصل بهار، براساس دستورالعمل‌های وزارت جهاد کشاورزی و همچنین بخش هواشناسی کشاورزی سازمان هواشناسی کشور هر هفته در دو نوبت اندازه‌گیری میزان رشد بیولوژیک (فنولوژی) و ثبت مراحل رشد، انجام می‌گردد. این مقام مسؤل با اشاره به اینکه در طی سالیان گذشته این آمار برداری‌ها توسط کارشناسان خبره در هر محصول ثبت گردیده است، عنوان کردند دیتاهای موجود یک منبع بسیار مهم و معتبر برای مطالعه محققین و دانشجویان در این حوزه‌ها بوده و اداره کل هواشناسی استان گیلان در سال گذشته با مراجعه به این اطلاعات، مطالعات مناسبی درخصوص کوتاه کردن دوره کاشت برنج داشته و برای آینده نیز نتایج مطلوبی از بررسی این اطلاعات برای هر سه محصول ارائه خواهد کرد. این مقام مسؤل افزود: برای سال ۹۹ نیز در طی هفته گذشته در محل ایستگاه تحقیقات چای فشالم در رشت برای آغاز اندازه‌گیری‌های فنولوژی (رشد بیولوژیک) و رطوبت خاک تا اعماق حیاتی گیاه چای (عمق نفوذ ریشه چای در خاک) جلسه مشترکی بین کارشناسان هواشناسی کشاورزی و محمد علی­نقی­ پور رئیس این ایستگاه برگزار گردید. همچنین در راستای ارتباط بیشتر با کاربران چای، فهرست مشخصات بهره‌برداران عمده چای استان جهت ارسال توصیه‌های فنی هواشناسی کشاورزی اخذ گردید.

 

 

آخرین اخبار: